1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

stray kitties of Acropolis,Ancient and Roman Agora wondering through ancient temple ruins

.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Συνταγή για Παστουρμά,Recipe for pastourma

Συνταγή για Παστουρμά
Τσιμένι (μοσχοσίταρο), τσιμένι θα το ζητήσετε από τα σχετικά καταστήματα μπαχαρικών (όχι σε κανένα S/M) από το κέντρο είτε της Αθήνας, είτε στον Πειραιά, σε αναλογία 1:1 με την γλυκιά πάπρικα, μικρή ποσότητα καυτερό κόκκινο πιπέρι ανάλογα τα γούστα του καθενός, πέντε περίπου σκελίδες σκόρδο (λιωμένες καλά) και λίγο αλάτι. Τα παραπάνω υλικά τα χτυπάτε στο μούλτι με πάγο, ένας μάστορας στην Δράμα ελέγε ότι κάνει το μείγμα πιο ομοιογενές, θα βγεί μια πολυ σφιχτή πάστα. Εδώ θέλει λίγο δουλίτσα γιατί με ένα μεγάλο κουτάλι ( γίνεται και με γάντια μίας χρήσης γιατί κολάει στα χέρια) καλύπτετε με πολύ προσοχή το κρέας με μία γερή στρώση από το τσιμένι, δεν πρέπει να μείνει τίποτα ακάλυπτο γιατί θα χαλάσει. Το μοσχοσίταρο φουσκώνει σχεδόν αμέσως και σφίγγει γρήγορα το τσιμένι. Από το σπάγγο στη συνέχεια το κρεμάτε σε εσωτερικό χώρο (όχι με μεγάλη θερμοκρασία, μέτρια υγρασία και να μην το χτυπάει αέρας (να μην ξεραθεί κιόλας) και το αφήνετε να στεγνώσει για καμία εβδομάδα.
Αγοράστε με 40€ και έναν οικειακό κόφτη αλλαντικών, για να τον κόβετε σε πάχος χιλιοστού που αρέσει (παστουρμάς χοντροκομμένος πάει κρίμα πιστεύεται).

Recipe for pastourma
Cement (Fenugreek), cement will ask the shops on spices (not in any S / M) or the center of Athens, either in Piraeus, in a 1:1 ratio with sweet paprika, a small amount of hot red pepper to the tastes of each, about five cloves of garlic (mashed well) and some salt. These materials are blended in a electric blender with ice, a craftsman in Drama said that makes the mixture more uniform will come out a very firm paste. Here he wants just because doulitsa with a large spoon (made with disposable gloves because packages hands) very carefully cover the meat with a solid layer of the cement should not be anything left uncovered because it would spoil. The Fenugreek swell almost immediately and quickly pulls the cements. From the string then hang in a room (not with a high temperature, moderate humidity and not beating the air (not very dry) and let it dry for any week. Buy with 40 € and a oikeiako sausage cutter to cut the thick of love mm (coarse camel meat goes a shame thought).

Δεν υπάρχουν σχόλια: